0

NATURE methode

De NATURE–methode
Wij mensen zijn de enige soort op aarde die (bang is dat hij) niet meer van nature weet wat hij aanmoet met een baby. Via de NATURE-methode leer je weer stap voor stap alles wat je baby of kind nodig heeft, volgens Moeder Natuur. En dat kan iedere ouder, ook jij! Deze stappen zijn:

Nurture (verzorging):

Verzorging, zorg en voeding. Hier gaat het om wat baby’s en kinderen daadwerkelijk nodig hebben. Dus niet producten die heerlijk schuimen of ruiken maar vol gifstoffen zitten, of vullend voedsel dat niet werkelijk voedt. Echte verzorging en (op)voeding, gaat over wat iets toevoegt. Waarop ze kunnen groeien en bouwen. Ze helpt herstellen en verzorgt. Zoals de natuur voor ons heeft bedacht en ons heeft meegegeven overal om ons heen.

Activity (activiteit, beweging & uitdaging):

Activiteiten, beweging, spelen en uitdaging. Dit punt gaat over wat een kind nodig heeft om zich te ontwikkelen en fit te voelen. Beweging en buitenlucht zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Trust (vertrouwen):
Hier leer je alles over hoe je een vertrouwensband creëert met je kindje. En waarom dit is behalve fijn ook belangrijk is voor het vertrouwen in zichzelf later. Vertrouw ook op jezelf als ouder, op je moederinstinct. Hechting en creëren van band en vertrouwen door veel nabijheid en huidcontact. Ook voor de baby betekent dit het ontwikkelen van vertrouwen in je ouders, en later zichzelf en de omgeving. Ook zorgt dit oervertrouwen ervoor dat je kind zijn emoties beter kan reguleren en hij beter kan tegen een emotioneel stootje.

Unity (relaties):
Hierin behandelen we het belang van relaties. Die van je kind maar óók die van jezelf. Je leert over relaties, het opbouwen en onderhouden hiervan. Met alle leeftijden, volwassenen, kinderen en babies. Je baby leert namelijk al heel snel het onderscheid tussen volwassenen of leeftijdsgenootjes en reageert er anders naar.

Daarnaast zijn ook je eigen relaties en hoe je met mensen omgaat heel belangrijk. Je kindje leert hiervan en kijkt af. Goed dus om eens te kijken hoe je zelf bezig bent dus en je relaties te versterken.

Relaties zijn namelijk erg belangrijk om stress los te laten, veiligheid en plezier te ervaren en omgaan met conflicten en helpen problemen op te lossen en gevoelens te uiten. Erg belangrijk vooral voor de emotionele en mentale gezondheid dus. Maar er is zelfs bewezen in een recent onderzoek dat ook mensen met hartproblemen baat hebben bij sociaal contact. De mensen zonder hadden meestal een veel slechter verloop. Dit wil je dus je kindje echt wel meegeven.

Rest, relaxation, rythm (Ontspanning, rust en ritme):

Hier gaan we in op hoe je voldoende ontspanning kan inbouwen, iets wat kinderen ook als ze ouder zijn nog nodig hebben. Goede ontspanning is een must. Tijdens de slaap verwerkt de geest alle indrukken van de dag. Het lichaam herstelt zich en verwijdert stress, prikkels en gifstoffen uit het lichaam. Het zorgt dat het immuunsysteem sterk blijft tegen ziekten en helpt het herstel.
Kinderen hebben behoefte aan regelmaat voor zover dat lukt. Ook dit brengt rust en voorspelbaarheid. Lukt het niet, ook geen probleem natuurlijk, je kunt niet forceren om te eten of slapen, maar blijf het steeds opnieuw proberen en aanbieden op dezelfde tijd.

Bouw naast het slapen ook overdag rustmomentjes in door het lezen van een boekje op schoot, even zitten in de eetstoel met een snackje of wandelen buiten DOOR DE NATUUR. (in een winkelcentrum zijn juist een overdaad aan prikkels)

Emotions (Emoties):

Hier gaan we in op hoe je je kindje kunt ondersteunen voor een goede emotionele weerbaarheid. Het gaat over hoe je je kind bewust maakt van zijn emoties en te leren dat het hebben van emoties normaal en oke is. Je leert hem hoe hij ermee om kan gaan en er controle over houdt. Alle emoties, ook woede en frustratie, horen bij menselijkheid. Het ligt er alleen aan of je ernaar handelt. Ook kun je ze leren dat ze zelf kunnen kiezen en actie ondernemen om zich anders te voelen. Er zijn manieren om jezelf sterk, zelfverzekerd, moedig of blij te voelen wanneer je je bang of verdrietig voelt.

Heb je ook al zin om meer te leren? Ik vind het fantastisch dat je op zoek bent gegaan om ook je kinderen een natuurlijk gezonde leefstijl mee te geven.

Wat je van huis uit gewend bent, blijft je namelijk levenslang bij en word een soort maatstaf waarop je nieuwe invloeden en voorbeelden baseert. Je geeft ze dus echt een basis voor het leven!

Start meteen met de 7 daagse Kickstart basiscursus. Helemaal GRATIS voor jou!

*NEW* Kangadance course is now available in the shop! A new course starts every saturday. Join with your baby. Sluiten