0

Detox time… new year, new body, new life

Het is een feit dat eind januari 30% van de mensen al zijn afgehaakt van hun goede voornemens. Ben jij er hier meestal een van? Zonde! Want een gezonde leefstijl is de basis van al je andere doelen. Wanneer je fitter bent en lekker in je vel zit ga je ook op anderen vlakken je betere versie zijn. Hier dus een artikel waarmee ik je wil helpen dit voornemen écht waar te maken, met een boost!

Detoxen is hot en happening en een veel besproken en gezocht onderwerp. En niet voor niets, want praktisch iedereen zal er bij gebaat zijn omdat we door de huidige maatschappij, leef- en eetpatronen veel ballast en vervuiling in ons lichaam krijgen via drinkwater, lucht die we inademen, voeding, kleding, smeersels etc..

Wanneer je weer schoon bent kan het dus niet anders dan dat je heel veel voordelen zult ervaren! In dit eerdere blog lees je waarom je ook eens een detox zou moeten doen. (Let op; detoxen mag niet wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft!)

Wanneer je weer schoon bent kan het dus niet anders dan dat je veel voordelen zult ervaren!

  1. Lichamelijke detox. Je kunt verschillende programma’s doen, een sapkuur of de Clean9 als kickstart van je nieuwe leefstijl. Een nieuwe leefstijl kan ik zeker wel aanraden anders ben je in een mum van tijd weer opnieuw suikerverslaafd en vol afvalstoffen natuurlijk. Want suiker zit echt haast overal in!
    De Clean9 is een volledig pakket gebaseerd op natuurlijke pure aloë vera gel en zonder honger. Het bevat maaltijden, vezels, supplementen, een meetlint en een werkboek waarin je je vorderingen bij houdt en je precies ziet wat je iedere dag moet doen. (nogmaals; detox niet bij zwangerschap of borstvoeding)

Doe de Clean9 als kickstart van je nieuwe leefstijl.

 

Bestel jouw Clean9 hier.

 

Leef jij al gezond en heb je geen nieuwe leefstijl nodig, ook dan is het nuttig om je een of twee keer per jaar eens te reinigen. Wil je het wat rustiger aan en het hele jaar door inbouwen, doe dan eens een appeldag. Dit kun je bijvoorbeeld eens in de maand doen om je minder extreem te ‘cleansen’. Op een appeldag eet je tot 14:00 alleen maar (4 of 5) appels. Dan een gezond tussendoortje en ‘s avonds gewoon een maaltijd. Appel is namelijk een geweldig fruit om vet, afvalstoffen en overtollig vocht uit de darmen te onttrekken.

Wil je het wat rustiger aan en het hele jaar door inbouwen, doe dan eens een appeldag.

 

Intermitted fasting is ook helemaal opkomend. Dit betekend dat je gedurende kortere periodes gaat vasten. Dit kan eens per maand, eens per week, of zelfs dagelijks bepaalde perioden.

 

2. Mentale detox. Ga eens een dag de natuur in, zonder ook maar iets als een telefoon, laptop of wat dan ook mee te nemen. Ga je richting een burn out, depressie of overspannenheid, dan kun je zelfs een retraite boeken van een week of weekend om je hoofd weer helemaal tot rust te brengen en te ontgiften van alle chaos en gedachten. De beste manier van onderhoud is om dagelijks een mentaal ontspanningsmoment on te bouwen. Dit kan yoga, Tai chi, Qi Gong, meditatie of iets dergelijks zijn.

 

3. Elekro detox. In december had ik het over de ‘ruis’ van elektrosmog die we allemaal dagelijks moeten beproeven. Doe eens een weekend of een dag, als het je te veel is, een hele dag zonder apparaten, wifi of draadloos. Geen computer, tv of telefoon. Als eerste reactie, zul je je misschien vervelen, wat een tijd houd je dan over. Maar daarna begin je aan dingen, die je eigenlijk altijd al wilde doen maar nooit ‘tijd’ voor had. Dit is een mooi bijkomstig effect naast de rust die je je lichaam en geest geeft zonder straling. Ook baby’s en kleine kinderen ervaren al dagelijks de impact van straling. Let eens op je kind, wanneer je dit een weekend uitbant. (ja, ook die stiekem onnodige babyfoon) Wellicht gaat hij beter slapen, is hij uitgeruster, minder geïrriteerd of energieker.

Kleine kinderen onder 6 jaar hebben dagelijks aan een half uur schermtijd al meer dan voldoende.

 

Op naar jouw nieuwe leefstijl zodat je fit en er volledig kunt zijn voor je kindje!

Ps; Ik weet zeker dat het je gemakkelijker afgaat dan het lijkt, vooral wanneer je (al snel) het resultaat gaat opmerken!

X Jacqueline

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

*NEW* Kangadance course is now available in the shop! A new course starts every saturday. Join with your baby. Sluiten