0

DIY Natuurlijke (baby en kinder)shampoo

Hier komt een recept om super gemakkelijk zelf kindershampoo te maken.Deze shampoo is natuurlijk niet alleen voor baby’s of kinderen, maar voor iedereen. Het is een basisrecept waar je zelf dingen aan kunt toevoegen voor wat het haar en hoofdhuid precies nodig heeft. Ook hierover zal ik onderaan meer vertellen.

Basisrecept Shampoo:

150 ml vloeibare castille of andere natuurzeep (o.a. bij Holland&Barrett of online)
150 ml water
1 tl plantaardige glycerine (o.a. bij de online drogist)
10-15 druppels essentiële olie

Giet alles in een (glazen) pompflesje en schud goed door elkaar.
Gebruik 1 – 2 pompjes voor een wasbeurt van je kindje. Schudden voor gebruik.

Toelichting:

Castille zeep is reinigend en zorgt ervoor dat de shampoo lekker schuimt. Als je geen castille zeep kunt vinden, kies dan voor een andere natuurlijke zeep.

Glycerine helpt om vocht in de schacht van het haar te houden en zorgt voor mooi glanzend haar.

De shampoo kun je met essentiële oliën afstemmen op het haar van jou of je kindje. Hieronder vind je de meestgebruikte oliën voor haarverzorging met de eigenschappen:

  • Lavendelolie is zacht voor haar en huid en uitermate geschikt bij kinderen. Het zorgt voor dikker, sterker haar.
  • Pepermunt verfrist en helpt bij schilferige, droge hoofdhuid.
  • Ylang-ylang stimuleert haargroei. Het is een vrouwelijke geur die op zichzelf misschien te sterk is, maar hij gaat goed samen met bijvoorbeeld Lavendel. Ylang-ylang werkt tegen dunner wordend haar en stimuleert de natuurlijke talgproductie van de hoofdhuid waardoor het goed is voor droog en beschadigd haar.
  • Cedarwood is een meer mannelijke geur. Het zorgt voor doorbloeding in de hoofdhuid wat helpt tegen dunner wordend haar, maar ook bij roos.
  • Rosemary is ook heel goed bij roos. Het helpt tegen jeuk en schilfers. Het is zowel bij droog, dof haar als bij vettig haar te gebruiken en kan helpen bij gespleten punten. Een onderzoek heeft aangetoond dat Rosemary net zo effectief is tegen kaalheid dan een conventionele behandeling. Je moet het dan wel minimaal zes maanden aan een stuk gebruiken.
  • Melaleuca (TeaTree) is schimmelwerend en ontsmettend. Het werkt daardoor goed tegen roos en hoofdluis. (ook in een waterspray te gebruiken voor op het haar van schoolkinderen)

Gebruik bij baby’s en kleine kinderen alleen Lavendel. Wanneer ze naar school gaan kun je daar ook wat druppels melaleuca bij doen.

 

Veel wasplezier!

X Jacqueline & Azaan

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

*NEW* Kangadance course is now available in the shop! A new course starts every saturday. Join with your baby. Sluiten