0

Voeding voor geestelijk gezonde kinderen

Er is een duidelijke link tussen voeding, intelligentie, hersenfuncties, schoolprestaties, hyperactiviteit, asociaal gedrag en crimineel gedrag en geestelijke gezondheid. Ook veelvoorkomende ADHD en depressie zijn condities die zeer worden geholpen door echte voeding met voedingsstoffen, of, aan de andere kant, worden verergerd door verkeerde voeding en tekorten.


In de buik al tekorten opbouwen

Naast roken en alcohol hebben junkfood, frisdrank, energiedrank, snacks, light producten en suiker evenveel invloed op de ontwikkeling van de foetus.

“In een ongezond lichaam met tekorten en een overdaad aan suikers kan toch geen gezonde baby groeien”

Heb je plannen om zwanger te worden, zou je van tevoren een detox zoals de C9 kuur kunnen doen om je baby in een schoon, gezond lichaam te laten groeien.


Agressie neemt af met goede voeding

OpVOEDEN zegt al genoeg. Ze hebben in een Engelse jeugdgevangenis ontspoorde jongeren voor een lange periode gezonde voeding gegeven met aanvulling van goede supplementen. De agressie was met ten minste 40 procent afgenomen! Het bewijs dat voeding ook een grote impact heeft op mentale en geestelijke gezondheid.

En in een Amerikaanse middelbare school werden alle snoep- en frisdrankautomaten verwijderd. In de kantine waren alleen nog lekkere salades, volkorenbrood, vers fruit, smoothies en andere gezonde drankjes te koop. De uitkomst was fenomenaal.

“Agressie, drugsgebruik, verzuim en vandalisme namen af met goede voeding en concentratie en cijfers schoten omhoog”


Gezonde hersenontwikkeling

Omega-3 heeft bijvoorbeeld een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersenfunctie. Ook is voldoende maar ook kwalitatieve slaap heel belangrijk. Slaap zorgt voor het helen en herstel van het lichaam en geest. Verwijder stralingsbronnen uit hun slaapkamer voor goede slaapcondities.(telefoon, tablet, computer).
Verder is het belangrijk dat kinderen lekker buitenspelen, om voldoende beweging en frisse lucht te krijgen, en zo weinig mogelijk achter een scherm hangen. De hersenen krijgen zo de nodige zuurstof uit frisse lucht en beweging. En kinderen moeten hun overdaad aan energie en emoties kwijt, hierdoor zullen ze ook ’s avonds beter in slaap vallen.

De hersenen hebben vitaminen, lichaamsbeweging en buitenlucht nodig om zich te ontwikkelen tot een gezonde volwassene.

 

Kies zelf ook een gezonde lifestyle voor je kids met de GRATIS 7 daagse Kickstart basiscursus.  

Ja, ik start een gezonde leefstijl!

Veel succes en energie (en gelukkige kids) met jouw gezonde leefstijl!

X Jacqueline

 

Bron: Miss Natural

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

*NEW* Kangadance course is now available in the shop! A new course starts every saturday. Join with your baby. Sluiten