0

Onwikkel je baby’s brein met Mozart effect?

Image result for mozart effect

Wist je dat baby’s slimmer worden van klassieke muziek? Er zijn allerlei onderzoeken naar gedaan en je kunt zelfs al naar klassieke muziek gaan luisteren wanneer je zwanger bent. Mozart-effect heet het. De kinderen die voor een test naar klassieke muziek hadden geluisterd, hadden een beter resultaat dan kinderen die naar andere of geen muziek hadden geluisterd. De muzikaliteit, de klanken, sfeer en ritmen zorgen voor creativiteit en de baby wordt ontspannen wat ervoor zorgt dat het brein zich goed kan ontwikkelen. Klassieke muziek heeft veel gevoel en afwisseling in de muziek wat niet alleen helpt bij de intelligentie maar ook in sociale en emotionele ontwikkeling. Je leert al sfeer voelen en je inleven.
10 redenen om naar klassieke muziek te luisteren met je baby of kleuter:

  • Verlaagt de bloeddruk. Houd je hart gezond
  • Boost het geheugen
  • Stimuleert creativiteit
  • Verlaagt stressniveau
  • Supercharges breinpower
  • Werkt tegen depressie
  • Helpt bij het slapen
  • Verzacht pijn

Ook Jessica Grahn, een cognitief wetenschapper, zegt dat met een jaar pianoles en regelmatig oefenen je IQ met 3 punten verhoogd kan worden.

Iedere ochtend begon ik dus met een uur of 1,5 klassieke muziek. Heel fijn en relaxed wakker worden moet ik zeggen! Ik zet het nu nog steeds regelmatig op, gewoon omdat m’n stemming dan veel relaxter is dan zonder muziek. Niet alleen voor baby’s is het positief, eigenlijk voor iedereen. Als je creatieve, geniale klanken hoort, gaat je hart en je brein daarin mee, borduurt daarop voort. Het wordt creatief en het is dus heel goed om deze ochtendgewoonte aan te nemen voordat je gaat werken. En het is gratis, gewoon te vinden op het geweldige YouTube.

Veel luisterplezier en relaxedheid!

Op jouw natuurlijk gezonde kindje,

 

Jacqueline & Azaan

 

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

*NEW* Kangadance course is now available in the shop! A new course starts every saturday. Join with your baby. Sluiten