0
sun baby protection

4x Natuurlijke zonbescherming +DIY *recept*

Ik ben klaar voor de lente en zomer, zónder chemische producten of zonnefilters. Jij nog niet? Vroeg voorbereiden is de key om niet te verbranden in de zomer.

Image result for forever living zomer
 1. Azaan loopt nu de meeste uren zónder iets op zijn huid. Waarom? Onze huid is daarop gemaakt, de oermens had immers ook geen zonnebrandcrème beschikbaar. Je huid krijgt zo de kans om, helemaal zelf, zijn eigen (natuurlijke;-)) pigment op te bouwen. Wel is het nodig om het, net zoals het zonnetje zelf doet, rustig op te bouwen. Te beginnen bij de eerste zonnestraaltjes die nog zacht zijn.
 2. Blijf nu hij al wat sterker wordt tussen 12-3 uit de directe zon, (zoals de oermens ook deed door in de schaduw een middagmaal te nuttigen en even te rusten, heel normaal ipv. maar door denderen). In de zomer of zuidelijker landen zelfs liever tussen 11-4. Azaan en ik hebben al een flink pigment opgebouwd. Zowiezo waren we niet echt bestemd om speciaal te gaan liggen zonneb(r)aden. Op deze manier, door weer naar je lichaam te luisteren, zou je zonder zonnebrandcrème je dagelijks leven kunnen doorbrengen. Je huid heeft zo de kans voldoende te herstellen voor de volgende dag.
 3. Natuurlijk kun je alsnog je huid wel wat ondersteunen op een natuurlijke manier. Zeker als je toch een keer heerlijk wilt zonnebaden. De zonnebrandcrèmes van Attitude en Badger zijn goede natuurlijke alternatieven zónder nano-deeltjes.
 4. Smeer royaal ná het zonnen om je huid te helpen zich weer te herstellen. Met aloë vera gelly of First spray bijvoorbeeld. Aloë staat erom bekend de huid te regenereren en vochtbalans te herstellen. Speciaal bij (zonne)brand is het een van de bekendste en meestgebruikte natuurlijke middelen.

Ben jij een doe-het-zelver en heb je eens zin om een home-made zonnebrandcrème of olie te maken kan dat! Ik denk dat ik daar dit jaar ook eens mee ga experimenteren.;-)

Oliën met natuurlijke SPF

Er zijn verschillende oliën die van nature een beschermingsfactor of SPF hebben. Kokosolie is daar inmiddels wel een bekend voorbeeld van en kun je goed als draagolie gebruiken. Dit reflecteert het zonlicht enigszins net als sesamolie waardoor je al 20-30% minder UV op je huid krijgt. Meng zelf wat van onderstaande ingrediënten door elkaar die je lekker vind of in huis hebt en voeg daar voor een lekker luchtje een essentiële olie aan toe. (géén citrus icm. zon!!!)

 1. Wortelzaadolie: SPF 38-40
 2. Frambozenpitolie: SPF 28-50
 3. Tarwekiemolie: SPF 20
 4. Avocado olie: SPF 4-15
 5. Kokosolie: SPF 4-10 (hier koop je een vloeibare variant)
 6. Olijfolie: SPF 2-8
 7. Macadamia olie: SPF 6
 8. Amandelolie: SPF 5
 9. Shea Butter: SPF 3-6 (gebruik dit als je liever een dikkere crème maakt dan olie)
 10. Jojoba olie: SPF 6-10

Een lagere factor betekent niet zozeer mindere bescherming, maar dat je je vaker moet insmeren.
De eerste is wat lastiger te vinden. Je hebt de niet-etherische olie nodig. Het wordt ook wel peen of wilde peen olie genoemd, maar je moet opletten dat het echt uit het zaad gewonnen is, niet uit de wortel.
De frambozenpitolie is gemakkelijk te vinden, oa. bij Holland&Barett

Geniet van een mooi, fijn en FIT zonnig voorjaar 🙂

PS; Kokosolie en lekkere essentiële oliën vind je in de shop.

Op jouw gezonde gezin,

X Jacqueline

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

*NEW* Kangadance course is now available in the shop! A new course starts every saturday. Join with your baby. Sluiten