0

Goedkope en groene babyuitzet en babyboxen

Goedkope groene babyuitzet en babyboxen

Gerelateerde afbeelding

Veel mensen willen het beste voor hun kind én natuur. Daaronder valt dus alles met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Maar hoe houd je je ‘groene’ babyuitzet hip én betaalbaar?

Hergebruiken is hip
Hoe ‘groen’ je ook zelf iets natuurlijks/gezonds nieuw koopt het is nog altijd beter om iets (plastics) te hergebruiken. Ik heb eigenlijk alles tweedehands, geleend of gekregen van broer en vriendin die al oudere kinderen hebben. Meubels en uitzet heb ik veel via marktplaats of facebook verkoop/weggeef groepen. Die zijn super en je kan leuk combineren en naar smaak verven (met gifvrije verf) of juist schuren voor zo’n leuke ‘oude’ look. Het is beter voor milieu dan nieuwe spullen kopen en weer wegdoen, beter voor je portemonnee en zeker net zo goed.

Ga met dat uitgespaarde geld mooi leuke dingen of babycursussen met hem doen!

Sterker nog, vaak zijn doordat het al gewassen en gebruikt is de ‘nieuwe’ gifstoffen er al uit van uit de fabriek en van materiaal waarmee het verwerkt is. Je kind maakt het (voorlopig nog) toch niets uit wat hij aan heeft, gebruikt of in ligt, maar wel welke aandacht hij krijgt. Ga met dat uitgespaarde geld mooi leuke dingen of babycursussen met hem doen!

De bekende ‘lijsten’
Houd jezelf ook niet vast aan de lijstjes die je vind voor babyuitzet maar kijk naar je eigen situatie. Moltondoeken, veiligheidsspelden? Nooit gebruikt en zelfs niet eens meer te vinden in babywinkels. Ik kon prima met maar 1 kruik en kruikzak in plaats van 2 en het baby nagelsetje zul je het eerste jaar ook nooit gebruiken. Ik gebruik mijn eigen kartonnen vijl. En zo zijn er nog meer dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Woon je op één verdieping, hoef je geen babyfoon te hebben natuurlijk.

Daarentegen wat er niet op staat, had ik juist wèl een parasol en regenkap nodig op mijn kinderwagen. Schaf niet die aan die bij de kinderwagen hoort voor de hoofdprijs, maar koop een universele bij de etos/kruidvat of iets dergelijks of online.
Investeer liever in de verf voor het kamertje en spullen door er een op natuurlijke basis te gebruiken. Er komen anders namelijk extreem veel gifstoffen in de lucht waar jij straks je baby te slapen legt.

Gratis babydozen
Daarnaast kun je in het bos van advertenties, die je krijgt zodra je kenbaar maakt dat je zwanger bent. Veel gratis dingen en dozen waardoor je je op en top zwanger voelt, heel leuk! (wel minder groen want niet alles in de dozen is ‘natuurlijk’ of duurzaam, maar die kun je mooi weggeven als babyshowers of cadeautjes voor bekenden) Hieronder een handige lijst;

Zwanger en Babybox van etos en ouders van nu
Blije doos van prénatal
Jumbo
Kruidvat, activeer het eerst op je klantenpas
Babypark
Plus (zorg dat je een extra geboortekaartje hebt, zeker de mooie grote volle doos waard!)
Hoogvliet (zorg dat je een extra geboortekaartje hebt)

Er zijn daarnaast ook een aantal betaalde babydozen. Ik heb die nooit geprobeerd maar deze  van ‘hello little one’ zag ik laatst en ik vond het bijna jammer dat ik niet meer zwanger was! (alleen niet echt goedkoop, maar te leuk om niet even te delen)

DIY
Je kunt natuurlijk ook dingen zelf maken. Ik heb vochtige doekjes/toetendoekjes/washandjes geknipt van een moltondoek die op de ‘baby uitzetlijst’ staat maar je nergens voor gebruikt. Die maak ik met een thermoskan warm water nat om alles mee schoon te maken na het eten, hem te wassen, plasluiers mee te verschonen etc. Goedkoop en handig omdat je geen aparte toetendoekjes, luier doekjes of wasspullen erbij hoeft te halen en het staat altijd klaar op je commode.

Ook meubels kun je zelf maken van oude planken, pallets of hout wat je vindt. Erg leuke ‘touch’ doordat je zo verschillende hout tinten door elkaar hebt of verf/schuur het. Je kunt een oude ladekast als commode gebruiken en evt. zelf leuke nieuwe handvatjes erop maken. In plaats van een (speelgoed)kast kun je ook gewoon planken speels over een muur bevestigen. Onder met spullen waar hij zelf bij mag, en boven spullen die netjes moeten blijven.

Of sla wat spijkers in de muur en hang daar zijn leukste kledingsetjes op ter decoratie. Nóg leuker, aan een tak, gewoon uit het bos! (wel een die goed droog is)
Er is veel leuks te verzinnen en knutselen zonder budget. Gebruik Google, Pinterest en Youtube en steel vooral! Veel plezier en creativiteit!

Op natuurlijk jouw gezonde gezin!

X Jacqueline

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

*NEW* Kangadance course is now available in the shop! A new course starts every saturday. Join with your baby. Sluiten