0

Ons gezond en stimulerend badritueel

Ons gezond en stimulerend badritueel

Badderen is leuk omdat de meeste baby’s erg houden van water. Dit komt doordat ze hier 9 maanden lang in hebben gedobberd. Daarnaast verzekerd het ze van een half uurtje quality-time met papa of mama. Je kunt hierin allerlei leuke en stimulerende dingen met ze doen. Je hebt allerlei speciaal badspeelgoed zoals leuke boekjes, bootjes, eendjes, bakjes etc. (Zorg wel voor speelgoed zonder gaatjes en diepe randen waar schimmel in kan groeien!)

Maar de meeste badzeep en producten hebben allerlei schadelijke stoffen, zelfs voor baby’s. Frappant maar waar. Ze maken allemaal promotie met slogans over het ‘tere babyhuidje’, maar eigenlijk boeit het ze niet zoveel. Wat ze vooral willen is dat je het product koopt. Gebruik van zeep is eigenlijk helemaal niet zo goed, en iedere dag in bad ook niet. Een teiltje met washand zoals vroeger voor het gezichtje, handjes en billetjes volstaat, en een keer of twee per week lekker badderen.

Gebruik sowieso ook dan alleen water gebruikt met een vettende olie en eventueel wat bloemen of kruiden (kamille bij kapotte plekjes, calendula bij eczeem of irritaties, lavendel voor het slapen gaan en groene klei). Gebruik zeep alleen wanneer/waar hij echt heel vies is aan het eind net voor hij weer uit bad gaat.

In de video laat ik je zien wat wij doen in en bij het badje van Azaan zodat jij ook een gezond en stimulerend badritueel kunt hebben.

Liedjes ideën
Het regent, het regent, de pannetjes worden nat.
Twee emmertjes water halen, twee emmertjes pompen.
Alle eendjes zwemmen in het water.
Visje, visje in het water.
Spetter spieter spater lekker in het water, ga maar vast naar huis, ik kom een druppel later.

TIP: het bakje met gaatjes dat ‘regent’ kun je ook gebruiken door zijn lichaamsdelen op te noemen of zingen en dan het water daarover te laten stromen.
Je kunt dit ‘regen’ ook heel gemakkelijk zelf maken door gaatjes te prikken in een waterflesje.
Image result for zelf gemaakt waterfles met gaatjes
Kleine plastic flesjes of potjes zijn sowieso super recyclebaar als speelgoed. Je kunt er rijst, steentjes en andere dingetjes in doen en er verschillende rammelaars van maken. Maak de dop eventueel vast met lijm zodat het niet open kan om verstikkingsgevaar uit te sluiten.
De essentiële olie kun je hier bestellen. Lavendel voor het slapen gaan, maar de citrus is ook erg lekker en stimulerend wanneer je ‘s morgens baddert.

Veel plezier met jullie badritueel!

X Jacqueline & Azaan

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

*NEW* Kangadance course is now available in the shop! A new course starts every saturday. Join with your baby. Sluiten